Leta i den här bloggen

onsdag 3 februari 2016

Glutenfria fattiga riddare

Fattiga riddare är lyxigt och gott till frukost, lunch, mellanmål eller efterrätt. Det passar utmärkt att göra om du har bröd hemma som börjar bli lite torrt. Servera med dina favorittillbehör, jag gillar frukt, bär och nutella eller sylt och grädde. Att ringla över lönnsirap är också gott. 

Glutenfria fattiga riddare
6 skivor glutenfritt bröd (recept finns här)
2 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
Smör till stekning
3 msk strösocker
1 tsk kanel

1. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en djup tallrik. 
2. Doppa brödskivorna på båda sidorna i äggsmeten. 
3. Hetta upp en klick smör i en stekpanna.
4. Stek brödskivorna gyllenbruna i smör på båda sidorna. 
5. Blanda socker och kanel och strö över brödskivorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar