Leta i den här bloggen

onsdag 27 januari 2016

Glutenfria polarkakor

Mjuka och goda polarkakor som inte behöver särskilt lång jästid. Ett bra val när du vill ha nybakt bröd snabbt.

Glutenfria polarkakor (ca 8 st)
12,5 g (1/4 paket) jäst
250 g (2 1/2 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
20 g (1 msk) ljus sirap
12 g (1 msk) rapsolja
1/4 tsk salt
1/2 tsk hjorthornssalt
140 g (ca 2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använde Semper mix med fiber)

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med mjölken.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Dela degen i bitar och kavla ut till runda kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 10 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader 7-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

1 kommentar:

  1. Hej! Har bakat nu och blir verkligen jättegoda och bra. D enda jag undrade över är att de är så himla fluffiga när jag tar ut dom men de sjunker snabbt ihop. Har du nån idé?

    SvaraRadera