Leta i den här bloggen

måndag 23 november 2015

Naturligt glutenfria saffranssnittar

Sega men ändå lite knäckiga kakor med saffranssmak. Gör succé på fikabordet till jul och advent.

Naturligt glutenfria saffranssnittar (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 kuvert (1/2 g) saffran
1 tsk kokhett vatten
1/2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl maizena majsstärkelse
2 dl rismjöl

1. Rör smör, socker och sirap fluffigt.
2. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt stå och dra i minst 5 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt dem tillsammans med saffranet till smeten. Blanda till en smidig deg.
4. Dela degen i två delar och rulla ut till längder. Använd lite maizena på bakbordet om degen är kladdig. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna någon minut och skär sedan längderna i sneda bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar