Leta i den här bloggen

fredag 13 november 2015

Glutenfri lingonkolaglass

Otroligt len, krämig och god glass med syrliga lingon som bryter av fint mot den söta kolasmaken. Gör den som en glasstårta med digestivekex i botten och kolasås ovanpå eller gör enbart glassen. Om du vill baka egna digestivekex hittar du recept här.

Glutenfri lingonkolaglass
4 dl vispgrädde
1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk glykossirap
2 dl lingon (frysta går bra)
Ca 12 st glutenfria digestivekex 
1 burk karamelliserad mjölk
Lingon till garnering

1. Vispa ihop grädde, kondenserad mjölk, vaniljpulver och sirap med elvisp tills det tjocknar. 
2. Vänd ner lingonen i glassmeten.
3. Krossa digestivekexen och lägg dem i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
4. Häll på glassmeten och låt stå i frysen i minst 2 timmar. 
5. Bred på den karamelliserade mjölken och strö över lingon. Frys igen.

Ta fram och låt tina i minst 20 minuter innan servering. Servera gärna med glutenfria havreflarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar