Leta i den här bloggen

måndag 9 november 2015

Glutenfri lasagne

Lasagne är en maträtt som aldrig känns fel och som dessutom går att variera på många olika sätt. Det här är mitt bästa recept på en krämig och god klassisk lasagne.

Glutenfri lasagne
ca 12 st glutenfria lasagneplattor (Semper)
Riven ost (gärna parmesan) till gratinering

Köttfärssås:
300 g köttfärs
1 hackad gul lök
5 skivade champinjoner
2 rivna morötter
400 g krossade tomater
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
1 tsk oregano
Salt och svartpeppar

Ostsås:
6 dl mjölk
3/4 dl (45 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 dl riven ost
Salt och vitpeppar

1. Fräs köttfärs och lök i olja i en gryta. Tillsätt champinjoner och rivna morötter och låt fräsa med i några minuter. Häll i krossade tomater, grädde, honung och balsamvinäger och låt puttra en stund. Smaka av med oregano, salt och peppar.
2. Vispa ner mjölmixen i lite av mjölken till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt osten och rör tills den smält. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärssås i tre lager i en smord ugnsfast form. Strö över riven ost på toppen.
4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 40 minuter (titta på paketet till lasagneplattorna hur länge de behöver gräddas).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar