Leta i den här bloggen

tisdag 27 oktober 2015

Glutenfritt grovt yoghurtbröd

Fiberrikt grovt yoghurtbröd som är klart på mindre än en timme. Perfekt när du vill ha gott och nyttigt bröd snabbt.

Glutenfritt grovt yoghurtbröd
4 1/2 dl naturell yoghurt
3/4 dl mörk sirap
1 dl pofiber
1/2 dl fibrex
2 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 msk krossade linfrön
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
4 dl glutenfri grov mjölmix

1. Rör ihop yoghurt och sirap.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en lös deg.
3. Häll degen i en smord avlång bakform (1 1/2 liter).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar