Leta i den här bloggen

torsdag 15 oktober 2015

Glutenfri snickerstårta

En fullkomligt underbar tårta med smak av jordnötter, choklad och kola. Oemotståndlig och beroendeframkallande!

Glutenfri snickerstårta
2 ägg
3 dl strösocker
100 g mandelmjöl
1 1/4 dl rismjöl
100 g smör
50 g jordnötssmör
Smör och mandelmjöl till formen
En nypa flingsalt

Topping:
3/4 burk karamelliserad mjölk
200 g mjölkchoklad
20 g jordnötssmör
3/4 dl vispgrädde
1 dl salta jordnötter
Flingsalt

1. Smält smöret och jordnötssmöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Rör ner mandelmjöl och rismjöl.
4. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter) mjölad med mandelmjöl. Strö över flingsalt.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna något.
7. Lägg choklad, jordnötssmör och grädde i en kastrull och smält ihop på svag värme under omrörning. Rör ner ungefär hälften av jordnötterna.
8. Bred ut karamelliserad mjölk på mandelbottnen.
9. Bred jordnötstoppingen över kolan och strö över resten av jordnötterna och flingsalt. Låt stå kallt en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar