Leta i den här bloggen

onsdag 2 september 2015

Glutenfritt formbröd med Semper Mix med fiber

Om man vill göra det enkelt för sig är färdiga mjölmixer enkla och smidiga att använda. Här har jag använt Sempers Mix med fiber som är en extra fiberrik mjölmix. Jag bytte ut lite av mjölmixen mot havregryn och kikärtsmjöl för att få lite mer struktur och smak på brödet, men vill du bara använda mjölmixen så ska du använda ett helt paket (500 g).

Formbröd med Semper Mix med fiber
25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten (37 grader)
1/2 dl olja
1 tsk salt
1 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 dl (50 g) kikärtsmjöl
7 dl (380 g) Semper Mix med fiber

1. Rör ut jästen med vattnet.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord avlång bakform.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar