Leta i den här bloggen

söndag 13 september 2015

Glutenfri morotskaka med valnötter

Det här receptet på morotskaka är utan tvekan mitt allra bästa. Jag har aldrig ätit en godare morotskaka, inte ens när jag kunde äta gluten. Kakan blir saftig och god och den underbart lena och söta frostingen i kombination med den lite kryddiga kakan och krispet från valnötterna är gudomlig.

Glutenfri morotskaka med valnötter
2 ägg
2 dl råsocker (eller strösocker)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
1 dl rapsolja
175 g (ca 4 dl) finrivna morötter
2 dl valnötter
Smör och kokos till formen

Frosting:
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g cream cheese

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt olja, rivna morötter och valnötter och blanda till en jämn smet.
4. Smöra och strö kokos i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Häll smeten i formen. 
5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig.
6. Låt kakan svalna.
7. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt och bred frostingen över kakan. Låt stå kallt en stund tills frostingen stelnar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar