Leta i den här bloggen

tisdag 25 augusti 2015

Glutenfria grova solrosfrallor

Mjuka, saftiga och fiberrika frallor med nötig och god smak. En av mina favoriter på frukostbordet.

Glutenfria grova solrosfrallor (ca 12 st)
50 g jäst
6 dl mjölk
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl rapsolja
1/2 dl ljus sirap
2 tsk salt
4 dl havregryn (ren havre)
2 dl solroskärnor
4 dl glutenfri havremjölmix
6 dl grov glutenfri mjölmix

1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med mjölken.
3. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
4. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
6. Arbeta ihop degen i bunken. Klicka ut den på plåtar med bakplåtspapper. Mjöla eventuellt händerna med mjölmix och forma degklickarna till bullar.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar