Leta i den här bloggen

torsdag 4 juni 2015

Glutenfritt snabbt sesambröd

Rustikt och näringsrikt bröd med en mustig och god smak. Brödet kräver en minimal arbetsinsats, det är bara att röra ihop smeten och ställa in i ugnen så gräddar det sig själv medan du kan göra annat och vips så har du nybakat bröd. Xantangummit gör brödet saftigare och mindre smuligt men det går att utesluta.

Glutenfritt snabbt sesambröd
4 1/2 dl yoghurt
1/2 dl mörk sirap
1 dl pofiber
1/2 dl fibrex
1 dl havregryn (ren havre)
1/2 dl sesamfrön
2 msk hela linfrön
1 msk krossade linfrön
1/2 tsk salt
1/2 tsk xantangummi
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl bovetemjöl
1 dl kikärtsmjöl
2 dl glutenfri mjölmix

1. Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord brödform och strö över sesamfrön.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar