Leta i den här bloggen

måndag 15 juni 2015

Glutenfritt enkelt havrebröd

Här har jag testat havrebrödmixen från Mixwell och blev riktigt nöjd med resultatet. Vill man baka ett snabbt och enkelt bröd som inte kräver så stor arbetsinsats är det perfekt. Brödet får fin färg, bra höjd och god smak. Jag kan tänka mig att det går bra att använda någon annan mjölmix om du inte har just den här. 

Glutenfritt enkelt havrebröd
25 g jäst
4 dl vatten
2 dl havregryn (ren havre)
1/2 dl fibrex
400 g havrebrödmix från Mixwell

1. Smula jästen i en bunke. 
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med den.
3. Tillsätt havregryn, fibrex och havrebrödmix. 
4. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
5. Häll den lösa degen i en smord brödform som rymmer 1 1/2 liter. 
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar