Leta i den här bloggen

fredag 1 maj 2015

Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Underbart god glutenfri fiskrätt med en fantastisk vitvinssås. Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer.

Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås (2 portioner)
4 rödspättafiléer (ca 300 g)
1/2 dl vitt vin (samma som till såsen)
1 burk röd caviar

Vitvinssås:
1 msk smör
2 msk hackad schalottenlök
2 dl vitt vin (gärna chablis)
4 dl vatten
1 1/2 msk fiskfond
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm vitpeppar
1 msk smör
1 msk maizena
1 tsk citronsaft

Räkröra:
100 g skalade räkor
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
Curry
Riven pepparrot
Hackad chili
Dill
Salt och svartpeppar

1. Rör ihop creme fraiche och majonnäs till räkröran. Tillsätt citronsaft, curry, pepparrot, chili och dill efter smak. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna i röran, men spara några till garnering.
2. Lägg en klick räkröra på varje fiskfilé. Salta och peppra och rulla ihop filéerna.
3. Lägg rulladerna i en smord ugnsform och häll över vinet.
4. Sätt in i ugnen i 150 grader i 20 minuter.
5. Smält smöret till såsen i en kastrull.
6. Fräs löken i smöret, häll på vinet och låt koka ner till hälften.
7. Tillsätt vatten och fiskfond. Låt koka ner tills ca 3 dl återstår.
8. Vispa ner grädden och låt småkoka i 10 minuter. Tillsätt salt och peppar.
9. Blanda ut maizenan med lite vatten och red av såsen.
10. Tillsätt smöret i klickar och koka på svag värme i 5 minuter. Smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt och peppar.

Garnera fiskrulladerna med räkor och röd caviar. Servera med vitvinssåsen, pressad potatis, ärtor, sparris och en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar