Leta i den här bloggen

måndag 25 maj 2015

Glutenfri rabarberpaj med havregryn

Somrig och god rabarberpaj med havregryn. Rabarber och kanel passar väldigt bra ihop så gillar du kanel kan du med fördel dubbla mängden. Den här pajen är en riktig sommarfavorit!

Glutenfri rabarberpaj med havregryn
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 dl mandelmjöl
300 g rabarber
1 msk potatismjöl
1/2 tsk malen kanel
3 msk strösocker

1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt grädden och låt koka upp.
2. Rör ner strösocker, vaniljsocker, havregryn, mjölmix och mandelmjöl. Blanda till en smet.
3. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda med potatismjöl, kanel och socker i en bunke. Fördela i en pajform.
4. Bred ut pajsmeten ovanpå rabarbern.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 minuter, tills pajen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar