Leta i den här bloggen

tisdag 19 maj 2015

Glutenfri müsli med rispuffar

God och hälsosam müsli med rispuffar, havregryn, nötter och frön. Välj dina egna favoriter av nötter, frön och torkad frukt och blanda din egen favoritmüsli.

Glutenfri müsli med rispuffar
6 dl havregryn (ren havre)
4 dl rispuffar
2 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl kokosflingor
3/4 dl grovhackade mandlar
3/4 dl grovhackade valnötter
1/2 dl råsocker
1 msk malen kanel
1 1/2 dl vatten
3/4 dl rapsolja
2 msk flytande honung
3 dl torkad frukt/bär, tex russin, tranbär, gojibär

1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
2. Rör ihop vatten, olja och honung. Häll ner vätskan i omgångar i müsliblandningen och rör om mellan varven. Krama sedan blandningen ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt och det bildas små klumpar.
3. Fördela müslin på två plåtar med bakplåtspapper.
4. Rosta i ugnen i omgångar i 200 grader 15-20 minuter. Rör om några gånger i müslin och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna.
5. Blanda i den torkade frukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar