Leta i den här bloggen

torsdag 16 april 2015

Glutenfri fransk chokladtårta

En lite lyxigare chokladkaka med tryffeltäcke. Var noga med att använda en riktigt god mörk choklad. Kakan blir saftig och lite kladdig i mitten.

Glutenfri fransk chokladtårta
175 g smör
100 g mörk choklad
2 dl strösocker
3 äggulor
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
3 äggvitor

Tryffel:
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

1. Smält smöret i en stor kastrull på spisen och ta av den från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. 
3. Tillsätt socker och äggulor och rör kraftigt. 
4. Blanda ner mandel- och potatismjöl.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
6. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diameter) mjölad med potatismjöl. 
7. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20-25 minuter, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
8. Hacka chokladen till tryffeln grovt och värm den tillsammans med grädden i en kastrull. Rör om tills chokladen har smält och bred sedan tryffeln över chokladkakan. 

Servera med bär och vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar