Leta i den här bloggen

måndag 13 april 2015

Filmjölkslimpa med havre

Lättbakad fiberrik filmjölkslimpa som håller sig mjuk och saftig i flera dagar. Variera frön och mjöl efter vad du tycker om och har hemma.

Filmjölkslimpa med havre
4 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1 1/2 msk fiberhusk
1/2 dl fibrex
1/4 dl pofiber
2 dl havregryn (ren havre)
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 msk lingonsylt
1/2 dl linfrön
1 msk krossade linfrön
1/2 dl pumpakärnor
3 dl glutenfri havremjölmix (Provena orange)

1. Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda degen ordentligt, gärna med degkrokar.
3. Häll degen i en smord avlång bakform.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Låt svalna på galler under bakduk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar