Leta i den här bloggen

fredag 13 mars 2015

Glutenfria grova frallor med frön

Grova och fiberrika frallor med lite surdegskaraktär och nötig smak.

Glutenfria grova frallor med frön (10 st)
25 g jäst
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl kall mjölk
1 dl gräddfil
2 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
1/2 dl fibrex
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
2 dl glutenfria havregryn
5 dl glutenfri grov mjölmix
Sesamfrön till garnering

1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman degen ordentligt.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
4. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten och forma degbitarna till bullar. Strö över sesamfrön.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

2 kommentarer:

  1. Hej, vilken mix använder du? // Cissi 😊

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! I det här receptet har jag använt Finax grova mix (grön förpackning). Annars tycker jag att Sempers grova också är bra. /Anneli

      Radera