Leta i den här bloggen

torsdag 19 mars 2015

Glutenfri fudgekaka

Det här är min favoritkaka alla kategorier. En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge.

Glutenfri fudgekaka (ca 35 bitar)
300 g smör
4 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl rismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fudge:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

1. Smält smöret i en stor kastrull.
2. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta massan slät.
4. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25x30 cm), klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna.
6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.
7. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
8. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar