Leta i den här bloggen

torsdag 12 februari 2015

Glutenfri havremüsli med frön

Att göra egen müsli är både enkelt, nyttigt och gott. Det bästa är att man kan blanda i sina egna favoriter av nötter, frön och torkad frukt. Jag brukar blanda i russin och torkade tranbär och ibland lyxar jag till det med lite hackad mörk choklad.

Glutenfri havremüsli med frön
4 dl glutenfria havregryn
2 1/2 dl blandade frön (tex pumpa-, solros- och linfrön)
1/2 dl kokos
1 tsk malen kanel
1 msk råsocker
1 msk honung
1/2 dl rapsolja
1/2 dl vatten
Ev. 1 dl torkad frukt

1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
2. Tillsätt honung, olja och vatten och blanda ordentligt.
3. Bred ut müslin på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta müslin i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Rör om då och då och passa noga så att den inte blir bränd.
5. Låt svalna och blanda eventuellt i torkad frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar