Leta i den här bloggen

tisdag 23 december 2014

Glutenfria saffransrutor

Saftiga och fantastiskt goda saffransrutor med mandelmassa. Citronglasyr och lingon som garnering ger en frisk smakbrytning som passar bra ihop med den mjuka saffranskakan.

Glutenfria saffransrutor
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
130 g grovriven mandelmassa
2 ägg
1 kuvert saffran (1/2 g) + 1 msk kokhett vatten
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
3 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix)

Garnering:
Ca 4 dl florsocker
2-3 msk citronsaft eller vatten
Lingon

1. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt mandelmassan och rör ner äggen, ett i taget.
3. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i ca 10 minuter.
4. Tillsätt saffran och gräddfil till smeten.
5. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en form (ca 25x30 cm) med bakplåtspapper.
7. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
8. Rör ihop florsocker och citronsaft eller vatten till glasyren. Bred glasyren över kakan och strö över lingon. Låt stelna och skär sedan i rutor.

3 kommentarer:

  1. Jättegoda! Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad roligt att du gillade receptet!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera