Leta i den här bloggen

tisdag 16 december 2014

Glutenfri saffranscheesecake

Krämig och god fryst cheesecake med en underbar smak av saffran.

Glutenfri saffranscheesecake
75 g glutenfria pepparkakor (recept finns här)
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vit sirap
200 g cream cheese
1 kuvert saffran
4 dl vispgrädde

1. Krossa pepparkakorna och fördela smulorna i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Separera äggen i gulor och vitor.
3. Vispa vitorna till ett hårt skum.
4. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och vit sirap till gulorna och vispa vitt och pösigt. Tillsätt saffran och cream cheese och vispa på låg hastighet tills smeten är jämn. 
5. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i saffransmeten. 
6. Vänd ner äggviteskummet och rör försiktigt till en jämn smet. 
7. Häll smeten över pepparkakssmulorna i formen. 
8. Frys i minst 4 timmar. 

Ta fram och låt tina i ca 30 minuter innan servering. Garnera med pepparkakor och servera gärna med jordgubbskompott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar