Leta i den här bloggen

torsdag 18 december 2014

Glutenfri rocky road

Rocky road är en mix av choklad och allt gott man kan tänka sig. Blanda ner dina favoriter av godis, nötter, bär och andra tänkbara godsaker i den smälta chokladen, bara fantasin sätter gränser. Här är en av mina favoriter!

Glutenfri rocky road
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
1 msk smör
100 g (1/4 burk) sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor
6 skumtomtar
1 dl salta jordnötter

1. Smält chokladen tillsammans med smöret i ett vattenbad.
2. Tillsätt kondenserad mjölk och rör om. Låt svalna något och rör i vaniljsocker.
3. Dela dumlekolorna på mitten och skär varje skumtomte i fyra bitar.
4. Vänd ner dumlekolor, skumtomtar och jordnötter i smeten. Rör inte för mycket, då smälter godiset.
5. Bred ut smeten i ett ca 2 cm tjockt lager i en form eller på en skärbräda med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i några timmar.
6. Skär fudgen i bitar med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar