Leta i den här bloggen

söndag 23 november 2014

Lingonparfait

God parfait där lingonen ger en frisk syrlighet mot den lite sötare glassen. En dessert som passar utmärkt på hösten efter exempelvis en mustig köttgryta eller varför inte under julen med krossade pepparkakor som garnering.

Lingonparfait (4 personer)
1 1/2 dl frysta eller färska lingon
3/4 dl strösocker
4 äggulor
1 dl florsocker
1 msk vit sirap
4 dl vispgrädde

1. Rör ihop lingon och strösocker.
2. Vispa ihop äggulor, florsocker, sirap och de rårörda lingonen med elvisp.
3. Vispa grädden och rör ner den i lingonsmeten.
4. Häll glassmeten i en avlång form eller i 4 portionsformar.
5. Täck med folie och frys i minst 4 timmar.

Ta fram parfaiten och låt tina i ca 20 minuter innan servering. Dekorera med frysta lingon och ringla gärna lite kondenserad mjölk över innan servering.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Det där såg riktigt smaskigt ut! :-) Här är ett glutenfritt recept som du kanske kan gilla:

    http://elvasmatblogg.se/mandeltarta-oscar-ii-tarta-tarta-med-smorkram/

    SvaraRadera