Leta i den här bloggen

lördag 29 november 2014

Glutenfria saffransscones

Scones är världens enklaste och snabbaste bröd att baka och det blir så otroligt gott. Skapa julkänsla genom att tillsätta saffran till degen och du får ett fantastiskt gott och väldoftande bröd, kanske något för adventsfrukosten?

Glutenfria saffransscones (8 bitar)
2 dl mandelmjöl
2 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk råsocker
en nypa salt
1/2 kuvert saffran
1/2 dl olja
2 dl filmjölk

1. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt olja och filmjölk och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
3. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka, så att de går att dela i fyra bitar efter gräddningen.
4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12 minuter.

Servera nygräddade, gärna med smör och fikonmarmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar