Leta i den här bloggen

tisdag 7 oktober 2014

Kolaglass med jordnötssmör

Len och krämig hemmagjord vaniljglass med kolasmak och bitar av jordnötssmör. Det här är en av mina absoluta glassfavoriter och det bästa är att det bara tar några minuter att vispa ihop den och sedan sköter frysen resten.

Kolaglass med jordnötssmör
4 dl vispgrädde
1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljpulver
ca 1/2 dl jordnötssmör

1. Vispa grädden fluffig med elvisp.
2. Rör ner kondenserad mjölk och vaniljpulver och blanda ordentligt. 
3. Rör försiktigt ner klickar av jordnötssmöret. Rör inte för mycket, det ska vara lite klumpar. 
4. Häll glassmeten i en form och frys i minst 4 timmar. Ta fram och låt tina 20-30 minuter innan servering, den är godast när den är halvsmält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar