Leta i den här bloggen

torsdag 4 september 2014

Ugnsbakad brie

Att baka brieost i ugnen är enkelt och ger en ny dimension till den klassiska dessertosten. Jag testade att ringla över honung och klicka på fikonmarmelad och valnötter och det blev verkligen succé. Osten blir krämig och söt och smakar otroligt bra på ett kex, tillsammans med andra smårätter på tapasbuffén eller bara som den är.

Ugnsbakad brieost
Brieost
Valnötter
Fikonmarmelad
Flytande honung

1. Lägg brieosten i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
2. Lägg på valnötter, klicka över fikonmarmelad och ringla över honung. Bestäm själv vilka mängder du vill ha, jag gillar när det är sött så jag brukar ta ganska mycket av allt.
3. Baka i mitten av ugnen i 200 grader ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar