Leta i den här bloggen

tisdag 2 september 2014

Glutenfritt fröbröd med havre

Fantastiskt gott bröd med hård skorpa och mjukt inkråm. Frön och havregryn ger en nötig smak och extra fibrer och mineraler.

Glutenfritt fröbröd med havre
25 g jäst
4 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl glutenfria havregryn
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 dl havremjöl
5 dl glutenfri mjölmix, t ex Finax röda
Frön till dekoration

1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i maskin eller med elvisp i ca 5 minuter.
4. Häll degen i en smord bakform, ca 1,5 liter. Strö över lite frön.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar