Leta i den här bloggen

söndag 7 september 2014

Glutenfria havreflarn

Otroligt goda och lite sega glutenfria havreflarn som går snabbt och enkelt att baka. Tänk bara på att inte lägga dem för tätt på plåten, eftersom de flyter ut. Passar bra att servera till glass och andra desserter.

Glutenfria havreflarn (24 st)
100 g mjukt smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 msk fiberhusk
1 dl potatismjöl

1. Rör ihop alla ingredienser till en lös deg.
2. Rulla till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

4 kommentarer:

  1. Can you tell me all the ingredients in grams? I'm quite confused about the "cups" You're talking about littel cups oatmeal but a normal cup of sugar. Don't want to make any mistakes ;)

    Greetings Tamara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Of course! Here it is:
      100 g butter
      70 g rolled oats
      90 g sugar
      3 g vanilla sugar
      5 g baking soda
      9 g fiberhusk (psyllium)
      80 g potato flour

      Good luck!

      Radera
  2. Tack för ett bra recept! Blev kanonbra flarn! På många sidor står det att man ska få samma resultat men glutenfritt om man bara byter ut vetemjöl mot glutenfri mix men det fungerar absolut inte alltid.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillade receptet! Nej det är svårt att få ett bra resultat om man bara byter ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl då det inte alltid har samma bakegenskaper. Det blir mycket experimenterande ibland innan man hittar rätt :)

      Radera