Leta i den här bloggen

tisdag 19 augusti 2014

Glutenfri radiokaka

Radiokakan är en retro klassiker som görs glutenfri genom att använda glutenfria mariekex.

Glutenfri radiokaka
250 g kokosfett
200 g mörk choklad
2 ägg
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
25 glutenfria mariekex

1. Smält kokosfett och choklad. Låt svalna.
2. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt.
3. Vänd ner chokladblandningen i äggvispet och blanda till en jämn smet.
4. Klä en avlång bakform med plastfolie.
5. Bred ut ett lager chokladsmet i botten på formen. Lägg ett lager kex ovanpå smeten. Varva sedan chokladsmet och kex tills det är slut. Sista lagret ska vara chokladsmet.
6. Ställ kakan i kylskåp i minst 1 timme, gärna över natten.
7. Skär i tunna skivor innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar