Leta i den här bloggen

tisdag 17 juni 2014

Daimglass med kolasmak

Nu när sommaren äntligen kommit tycker jag att man får unna sig glass lite oftare än vanligt. Hemmagjord glass är absolut godast och jag älskar att prova nya smaksättningar och hitta på nya varianter av glass. Den här glassen kunde inte bli annat än lyckad med favoriten daim och ljust muscovadosocker som ger god kolasmak.

Daimglass med kolasmak
3 äggulor
3 msk strösocker
1 msk ljust muscovadosocker
2 msk ljus sirap
1/2 tsk vaniljpulver
4 dl vispgrädde
2 dubbeldaim

1. Vispa ihop äggulor, strösocker, muscovadosocker och sirap med elvisp i en bunke.
2. Vispa grädde och vaniljpulver tjockt i en annan bunke.
3. Hacka daimen grovt.
4. Vänd ner grädden och daimbitarna i äggsmeten och blanda försiktigt till en jämn smet.
5. Häll smeten i en form och frys i minst 4 timmar.

2 kommentarer:

  1. Det här måste ju bara vara den godaste glass som finns!!

    SvaraRadera
  2. Ja det är en av mina favoriter, testa den om du inte redan gjort det!

    SvaraRadera