Leta i den här bloggen

tisdag 3 juni 2014

Cocktail med melon och lufttorkad skinka

Den här lätta och fräscha cocktailen serverade vi till förrätt när Johan och Sofie var här på middag i helgen. Sötman från melonerna gifter sig bra med sältan från skinkan och fetaosten. Chili och svartpeppar ger sting och pinjenötterna och basilikan är pricken över i:et.

Meloncocktail med lufttorkad skinka
Vattenmelon
Honungsmelon
Cantaloupemelon
Lufttorkad skinka, t ex parma eller serrano
Fetaost i olja
Röd chili
Jordgubbar
Basilika
Pinjenötter
Svartpeppar
Balsamicovinäger

1. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna tills de får lite färg. Låt svalna.
2. Skär meloner, skinka och jordgubbar i bitar. Finhacka chilin. Skölj och riv basilikabladen i mindre bitar. 
3. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ta med lite av oljan från fetaosten. 
4. Fördela i cocktailskålar. Mal över svartpeppar och ringla över balsamico.

1 kommentar:

  1. Vad fin och lyxig den ser ut! Och säkert hur god som helst! Måste varit en toppenmiddag!

    SvaraRadera