Leta i den här bloggen

fredag 16 maj 2014

Glutenfria frukostfrallor

Ljusa fiberberikade frukostfrallor som smakar fantastiskt gott nybakta med smör och ditt favoritpålägg.

Frukostfrallor (10 st)
25 g jäst
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
2 msk ljus sirap
1/2 dl fibrex
1/2 dl boveteflingor
2 1/2 dl ljus glutenfri mjölmix
Boveteflingor till garnering

1. Värm mjölk och vatten till 37 grader. 
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan. 
3. Rör ner olja, fiberhusk, salt, sirap, fibrex och boveteflingor och låt svälla i 10 minuter.
4. Rör ner mjölmixen.
5. Klicka ut 10 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över boveteflingor.
6. Låt jäsa under bakduk i 90 minuter.
7. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar