Leta i den här bloggen

söndag 13 april 2014

Smörgåstårta med tonfiskfyllning

En smörgåstårta passar i alla lägen. Den är perfekt bjudmat på fest men passar även utmärkt för att pigga upp och göra en vanlig vardag lite festligare. Har man bara alla ingredienser hemma går det snabbt att slänga ihop en god smörgåstårta. Det fina är ju också att man kan använda lite av varje av det som finns i kylen, alltid finns det något hemma som passar till fyllning och garnering.

Till den här tårtan gjorde jag ett lager med tonfiskfyllning och ett med leverpastej, det är en så god kombination tycker jag. Lägg gärna ihop tårtan kvällen innan eller åtminstone några timmar innan den ska ätas så blir den saftig och god.

Smörgåstårta med tonfiskfyllning
Glutenfri smörgåstårtbotten (recept finns här)
Mjölk till pensling

Fyllning 1:
1 burk tonfisk i vatten
1 hårdkokt ägg, hackat
1/2 dl hackad purjolök
3/4 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Finhackad dill

Fyllning 2:
100 g bredbar leverpastej
1 msk bostongurka
2 msk mjölk

Topping:
1/3 av fyllning 1
100 g cream cheese
1 dl creme fraiche

Garnering:
Räkor, salladsblad, cocktailtomater, gurka, oliver, syltlök

1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningarna i två skålar. Smaka av.
2. Skär bort eventuella hårda kanter på tårtbottnen. Placera en botten på ett tårtfat och pensla den med mjölk. Bred på 2/3 av fyllning 1.
3. Lägg på nästa brödbotten och pensla med mjölk. Bred på fyllning 2. Täck med den sista bottnen.
4. Blanda ihop ingredienserna till toppingen och bred ut den runt kanterna och ovanpå tårtan. Täck med plastfolie och låt stå kallt och gotta till sig i några timmar.
5. Garnera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar