Leta i den här bloggen

fredag 25 april 2014

Långjäst bröd med majsmjöl

Genom att använda kall degvätska och låta degen jäsa länge utvecklas smakerna och brödet blir saftigt, hållbart och får en nästan surdegsliknande smak. Här använde jag majsmjöl som ger en fin gulaktig färg och en smak som jag gillar.

Långjäst bröd med majsmjöl
12 g jäst
4 dl kallt vatten
1/2 msk fiberhusk
1 msk olja
1 tsk salt
1/2 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 1/2 dl majsmjöl
5 dl ljus glutenfri mjölmix
Solroskärnor

1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke.
2. Rör ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i 5 minuter.
4. Häll den lösa degen i en smord brödform. Strö över solroskärnor.
5. Täck formen med plast och låt jäsa i rumstemperatur i minst 3 timmar eller i kylskåp över natten. 
6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i 40 minuter. Täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar