Leta i den här bloggen

måndag 7 april 2014

Knäckig äppelpaj med flingsalt

Favoritpaj med äpplen under ett knäckigt täcke. En lättbakad och himmelskt god paj, där flingsalt ger en förvånansvärt god brytning till det söta.

Knäckig äppelpaj med flingsalt
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
2-3 stora äpplen
2 tsk kanel 
1 msk råsocker
1/2 tsk flingsalt

1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite.
2. Skär under tiden äpplena i klyftor och lägg dem i en smord pajform. Strö över kanel, socker och flingsalt.
3. Rör ner socker, ägg, mjölmix och bakpulver i kastrullen med smöret och blanda till en smet.
4. Bred eller klicka ut smeten över äpplena i pajformen.
5. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter, tills pajen fått en knäckig och fin yta.

Servera med vaniljvisp eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar