Leta i den här bloggen

måndag 31 mars 2014

Syrligt solrosbröd

Att använda filmjölk i degvätskan ger en fyllig och lätt syrlig smak som jag gillar. Fibrex och solrosfrön ger fibrer, mineraler, vitaminer och inte minst lite tuggmotstånd och god smak.

Syrligt solrosbröd
25 g jäst
2 dl filmjölk
2 dl vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 dl fibrex
1 dl solrosfrön
1 dl majsmjöl
4 dl glutenfri mjölmix

1. Värm filmjölk och vatten till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vätskan.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen i maskin eller med elvisp i minst 5 minuter.
4. Häll den lösa degen i en smord brödform. Jämna till degen och strö över solrosfrön.
5. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 60 minuter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar